een natuurlijke vloer is gewoon ook de mooiste vloer

Als je uitgaat van natuurlijke producten, ontstaan er in het maken van keuzes vanzelf andere gedachten in je hoofd, is de ervaring die we iedere keer weer opdoen in ’t Natuurlijk Huus. Voor op de vloer heb je eigenlijk niet zo veel keus als je kiest voor puur natuur.

Parket bijvoorbeeld is wel van hout, maar valt af omdat het gelijmd is. Die lijm is onnatuurlijk en de twee lagen trekken krom bij vloerverwarming. De meeste vloerbedekkingen van de rol zijn puur kunststof. Tegels en plavuis zijn vaak geglazuurd. Wij selecteerden natuursteen, houten planken, kokos, marmoleum en kurk als mogelijkheden.

En toen begon dat andere denken. Wat zouden we eigenlijk het mooist vinden? Eigenlijk waren dat precies die natuursteen, de houten planken, marmoleum, kokos en kurk. De sfeer van de ruimte? Daarbij ging het idee behoorlijk richting dat café aan het begin van dit stukje. Geen strak laminaat of kamerbreed tapijtje (we hebben de slaapkamers om die reden trouwens wel vier meter breed gemaakt), maar een  natuurlijk sfeertje.

In de ruimtes met vloerverwarming ligt nu natuursteen, gelegd in specie waarin de cement vervangen is door traskalk (dus zonder radonuitstraling). In de slaapkamers hebben we grenen planken, alleen maar behandeld met lijnolie zodat ze waterafstotend zijn.

In een van onze vergaderruimtes kozen we voor marmoleum, dat is gemaakt van alleen maar natuurproduct. De groene variant, omdat fabrikant Forbo daar een percentage van afdroeg voor een natuurlijk doel. Inmiddels zijn er ook lijmen waarmee je dit Marmoleum goed kunt leggen.
In de andere vergaderruimte ligt stampleem met leem dat we van Waterschap Groot Salland kregen. Die baggert de IJssel uit en had er toch meer dan genoeg van.

Die beperkte keus voor op de vloer, omdat we het allemaal zo natuurlijk mogelijk willen, die beperkte keus leidde er dat we geen keuzestress hadden en niet de woonboulevards af hoefden te lopen waar je al binnen 10 minuten je energie kwijt bent geraakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.