dondersmooie strijd op zaterdag van luttenbergsfeest

In de ochtenduren werden kalveren in de ring rondgeleid tijdens de kalverkeuring. Met een kritische blik keurden de juryleden de verschillende roodbonte en zwartbonte kalveren die er op hun mooist uitzagen. De deelnemende boeren hadden veel aandacht besteed aan het verzorgen van hun dieren. Maar de jury beoordeelde vooral ook op de bouw en de houding van het kalf. De strijd om het schoonste kalf ging na beraad van de jury naar Kemper uit Raalte.  Brandwagt uit Haarle kreeg een onderscheiding voor mooiste roodbont kalf. Het mooiste zwartbond kalf kwam uit Mariënheem, het kalf van de familie Jansman. Uiteindelijk ging dit kalf van de familie Jansman er ook met de titel “Miss Salland” vandoor.

Intussen kon de jongste jeugd zich vermaken met het kleurfeest, konden ze een kijkje nemen in de Fiepbus en werd er in de panna-arena gestreden om de mooiste panna te maken. Het hoogtepunt van de dag werd ’s middags beleefd. Het kratstapelen trok traditiegetrouw weer veel deelname met 44 teams. De hoogste stapel met maar liefst 26 kratten werd gestapeld door Niek Veldkamp en Niek Reimert. Het dieptepunt werd bereikt met het gatgraven. Als snel verdwenen de deelnemers onder het maaiveld om vervolgens zwetend het zand naar boven te halen. Hierbij was de hulp van de helpers onmisbaar. De winnaars van het gatgraven waren Paul Lugtenberg en Sylvester Holtmaat. Zij hebben een diepte bereikt van maar liefst 2,24meter en kwamen hiermee op de hoogste trede van het ereschavot te staan.

De avondshow werd verzorgd door het team van de houthakkersroadshow. Zij hadden in de namiddag al een kleine demonstratie op het bomvolle terras gegeven. Mede hierdoor zat de tribune lekker vol om van de spectaculaire avondshow te genieten. Er werd onder andere gejongleerd met kettingzagen hetgeen voor menig oohs en aahs werd ondersteund. Ook werden er mooie kunstwerken vervaardigd uit boomstronken. Dit kon rekenen op luid applaus vanaf de tribune. De avond werd voortgezet in de beide feesttenten. In de grote tent speelde de formatie HIKE, en in de kroegtent heeft met kunnen genieten van Luttenbergse DJ-collectief ‘Drie man zonder paardenkop’ en het opkomende DJ-duo Daisy’s DJ Team.

Vandaag wordt het feest in Luttenberg afgesloten met een kerkdienst in de grote feesttent, een jaarmarkt, kussengevecht en de traditionele recordpoging, natuurlijk  gaat het Zwientie tikken dit jaar ook gewoon door. Om 22.30 uur zal het feest afgesloten worden met het vuurwerk. En zal de PPM band het feest in de tent afsluiten. Hiermee komt dan toch echt een einde aan een tot nu toe dondersmooi feest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.