de kort dubbele petten en belangenverstrengelingen

Een recentelijk ingediende motie om dit foute gedrag te corrigeren werd, behalve door de indiener ervan, de heer Den Daas van Lokaal Alternatief, door slechts drie raadsleden gesteund. De overige raadsleden hadden er blijkbaar niet zo’n moeite mee, of vonden het te ingewikkeld de motie te steunen.

Toevallig kwam mij een actuele uitspraak van de Raad van State onder ogen waarin het Raalter gemeentebestuur weer eens ondubbelzinnig op de vingers werd getikt. Het is mij een doorn in het oog dat het gemeentebestuur nog steeds zo buitengewoon onkritisch is bij het inschakelen van adviseurs. Deze uitspraak is onderaan het artikel te vinden. 

Ik ben daar zo buitengewoon allergisch voor geworden, omdat het een handelwijze betreft die in Raalte blijkbaar onuitroeibaar is. Ik noem als voorbeeld de Drostenkampaffaire waar Raalte indertijd landelijke beruchtheid verwierf door de uitreiking van De Gouden Eikel van het KRO-programma ‘Oók Dat Nog’. Ook toen al bestond het bestuur, alsook zijn adviseurs, bijna uitsluitend uit dubbele pettendragers en krioelde het van de belangenverstrengelingen. Sindsdien blijkt er nog niets veranderd.

Het wordt de hoogste tijd dat daar een eind aan komt. Raaltenaren hebben recht op een bestuur dat zich niet voortdurend gedraagt in strijd met de regels van behoorlijkheid. Ik zal me in ieder geval tot het uiterste inspannen om dat te bereiken.

Hans de Kort

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.