de buurman scharrelvleeskuikens en melkveebedrijf nijkamp en dunlop protective footwear roja winnaars

De Buurman won in de categorie Starters, Nijkamp in de categorie Agrarisch, Dunlop Protective Footwear in de categorie MKB. De jury bracht bedrijfsbezoeken aan de deelnemers die op een shortlist waren gekomen. Na zorgvuldig wikken en wegen werden deze drie uitgeroepen tot Raalter Onderneming van het Jaar.

Snel marktaandeel bewerkstelligen
Bij de starters was de jury over het algemeen enthousiast over de snelle manier waarop de deelnemende bedrijven hun marktaandeel hebben weten te bewerkstelligen en hoe ze daarmee ook Salland op de kaart weten te zetten. De Buurman won uiteindelijk “vanwege hun voortreffelijke mix van commercie en logistiek ten behoeve van de circulaire economie. Ze brengen het lokale boerenproduct rechtstreeks naar de consument (“local to local”) en vormen zo een zichtbaar uithangbord voor meerdere regionale bedrijven.”

Verbeterd imago agrarische sector
Omdat diercomfort uitgangspunt was bij alle genomineerde agrarische bedrijven hebben deze ondernemers een belangrijke bijdrage in de verbetering van het imago van de agrarische sector. Het scharrelvleeskuikens- en melkveebedrijf met de innovatieve windstreekstal van voormalig Sallandse Boer Robert Nijkamp werd uitverkoren tot winnaar: “Hij is een commerciële denker op verantwoorde schaal, die nieuwe invalshoeken en samenwerkingen betrekt in zijn innovaties.”

Langdurige relatie tussen MKB en haar klanten
In de categorie MKB viel op dat de drie genomineerden een langdurige relatie met de klant nastreven. Dit komt voort uit een bewuste keuze voor kwaliteit en continue ontwikkeling van producten die goed aansluiten bij de specifieke klantwensen. “De winnaar, Dunlop Protective Footwear, stelt zichzelf jaarlijks voor de uitdaging om 20% van zijn omzet uit nieuwe producten te halen, en is mede daardoor wereldmarktleider geworden. De jury vond het opmerkelijk te constateren dat bij een dergelijk hoogtechnologisch bedrijf de menselijke hand nog steeds zo belangrijk is.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.