Home / archiefcentraal / de afzuigkap wat een lawaai maakt dat ding

de afzuigkap wat een lawaai maakt dat ding

Bij de bouw moet je daar wel even aan denken, maar moeilijk is dat niet, je weet altijd wel waar de keuken komt. Grote voordeel is de trek die zo’n rechte afvoer heeft. Als je het er onder een beetje verhit – en dat doe je met koken – heb je vanzelf trek in de afvoer.

Samen met Mint Keukens hebben we de afzuigkap ontwikkeld. Heel simpel: de buitenrand is net iets lager dan de grote binnenwand. De lucht stijgt op tegen die binnenwand en krult tussen binnen- en buitenwand door naar boven, zodat je trek krijgt.

De functie van een afzuigkap is de vochtige en vette lucht af te voeren uit je keuken. Dat doet de afzuigkap prima. Hij is alleen niet zo krachtig dat hij je huis vrijwaart van etensluchtjes. Onze natuurlijke gedachte daarbij is dat het juist lekker is als je het eten kunt ruiken. En we missen de kolere-herrie van de afzuigkap eigenlijk helemaal niet 😉 Sterker nog, als me moesten kiezen voor een reukvrij huis dankzij een lawaaiige afzuigkap of een huis met lekkere etenslucht zonder dat lawaai, dan kozen we voor dat laatste.

Lees ook

Gratis activiteiten tijdens Zomertour in De Tippe

RAALTE/HEINO – Op woensdag 11 augustus organiseert Sportbedrijf Raalte de Zomertour in buitenzwembad De Tippe. …

Home / archiefcentraal / de afzuigkap wat een lawaai maakt dat ding

de afzuigkap wat een lawaai maakt dat ding

Bij de bouw moet je daar wel even aan denken, maar moeilijk is dat niet, je weet altijd wel waar de keuken komt. Grote voordeel is de trek die zo’n rechte afvoer heeft. Als je het er onder een beetje verhit – en dat doe je met koken – heb je vanzelf trek in de afvoer.

Samen met Mint Keukens hebben we de afzuigkap ontwikkeld. Heel simpel: de buitenrand is net iets lager dan de grote binnenwand. De lucht stijgt op tegen die binnenwand en krult tussen binnen- en buitenwand door naar boven, zodat je trek krijgt.

De functie van een afzuigkap is de vochtige en vette lucht af te voeren uit je keuken. Dat doet onze afzuigkap prima. Hij is alleen niet zo krachtig dat hij je huis vrijwaart van etensluchtjes. Onze natuurlijke gedachte daarbij is dat het juist lekker is als je het eten kunt ruiken. En we missen de kolere-herrie van de afzuigkap eigenlijk helemaal niet 😉 Sterker nog, als we moesten kiezen voor een reukvrij huis dankzij een lawaaiige afzuigkap of een huis met lekkere etenslucht zonder dat lawaai, dan kozen we voor dat laatste.

Overigens: er moet nog een luije in de afzuigkap komen. Als het buiten heel hard waait, ontstaat er soms ook trek. En dan is het wel handig als we hem even dicht kunnen zetten. Als er nog een handige lasser is, die dat wel even fikst, stuur ons een mail: info@hetnatuurlijkhuus.nl

Lees ook

Gratis activiteiten tijdens Zomertour in De Tippe

RAALTE/HEINO – Op woensdag 11 augustus organiseert Sportbedrijf Raalte de Zomertour in buitenzwembad De Tippe. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.