csi salland viert vijfjarig jubileum

“Als ware liefhebbers organiseren wij dit internationale springconcours louter voor de sport, ruiters en publiek. Daar willen we dit lustrumjaar dan ook een extra impuls aan geven,” vertelt Jeroen Bakker, voorzitter van CSI Salland en de organiserende vereniging De Heemruiters . Het totale prijzengeld wordt opgeschroefd naar maar liefst 100.000 euro, waarbij de verhoging verdeeld wordt over meerdere rubrieken. “De ruiters in de lagere CSI1* rubrieken of klassen voor jonge paarden kunnen dit jaar bij winst minimaal de inschrijving van hun paard terugverdienen. Dan houden ze er ook eens een keer iets aan over. We willen graag een aantrekkelijke wedstrijd voor alle deelnemende ruiters, dus niet alleen voor de top. ”

Van een elitair karakter was bij dit geheel op vrijwilligers drijvende evenement al geen sprake, maar CSI Salland gaat nog een stap verder. “We willen de drempel voor ruiters zo laag mogelijk houden. Aanvullende voorwaarden om zich van een startplek te verzekeren zullen wij dus niet hanteren”, aldus Jeroen Bakker.

CSI Salland mag rekenen op veel draagvlak van ondernemers uit de regio Salland en daarbuiten. “Zonder hun logistieke en financiële inbreng zou een evenement als CSI Salland niet kunnen bestaan.” De organisatie is trots op een aantal bedrijven die zich in dat opzicht specifiek onderscheiden. Dit zijn de Partners van CSI Salland. Roelofsen Horsetrucks trekt daarbinnen als hoofdsponsor nadrukkelijk de kar. Daarnaast vinden we hier sterke Sallandse bedrijven als Beaphar, GMB, Rabobank Salland, Guts en Veldhuis Media.

CSI Salland hoopt dit jaar op 350 deelnemende paarden, maar waakt ervoor dat de rubrieken te vol en te langdradig worden. “We willen graag goede sport voor een breed publiek onder het motto ‘klein maar fijn’”. Dit jubileumsjaar is het jaar waarin CSI Salland nadrukkelijk wil uitdragen waar zij in het oprichtingsjaar 2012 voor is gegaan:
Een Sallands topevenement met internationale allure conform de Sallandse volksaard; ingetogen, bescheiden, maar veel kwaliteit!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.