cda gemeentebelangen en sp reageren op pas op de plaats voor nieuw azc

Reactie GemeenteBelangen:
“Het bericht over de nieuwe afwegingen van het COA heeft ook de fractie van GemeenteBelangen verrast. Tijdens de raadspleinsessie in mei heeft het COA ons nog verzekerd dat het AZC nodig was. Het is nu augustus. Het COA geeft aan in september met een concretisering van de nieuwe plannen te komen, waarbij het veel waarde blijft hechten aan Raalte als locatie. Het lijkt ons verstandig om het college eerst aan de slag te laten gaan met deze nieuwe informatie. Zodra helder is wat ‘een pas op de plaats’ betekent voor Raalte, zullen wij als GemeenteBelangen ons plan trekken.”

Reactie SP:
“Nu de situatie van Vluchtelingenopvang elk moment kan wijzigen gezien de instabiele situatie in onder andere Turkije, vindt de SP het verstandig om als gemeente de ontwikkelingen af te wachten.”

Reactie CDA:
CDA raalte heeft met verbazing kennis genomen van de ontwikkelingen rond het AZC in Raalte. Recent tijdens de behandeling van dit onderwerp in de gemeenteraad heeft de cda fractie vragen gesteld met betrekking tot de besluitvorming rond het aantal op te vangen vluchtelingen in relatie tot de huidige ontwikkelingen in Europa. Afname van aantal vluchtelingen alsmede de gemaakte afspraken binnen Europa over deze toestroom.

Op dat moment was dit voor het college geen aanleiding tot het verlagen van het aantal op te nemen vluchtelingen binnen het AZC in Raalte. De fractie was kritisch en heeft mede door de ontwikkelingen in Europa en door de issues op gebied van veiligheidsgevoel rond thema’s van AZC’s voorgesteld het aantal te verlagen tot een aantal van 750 en daarna een uitgebreide evaluatie te laten plaats vinden.
Daarbij kon het voorzieningen aantal gehandhaaft worden ter plaatse van het AZC.

Met de voorstaande ontwikkelingen heeft het college pas op de plaats gemaakt. Wat het CDA betreft is dit een verstandige keuze. Eerst helderheid verschaffen of de uitgangspunten voor een AZC in Raalte zoals gesteld eind vorig jaar nog wel valide zijn.

Het CDA is voorstander van het opvangen van vluchtelingen. Zij die geen kant op kunnen en genoodzaakt zijn te vluchten moeten geholpen worden. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Indien de uitgangspunten in september ver afwijken van de reeds gekozen uitgangspunten zal het CDA, het college oproepen opnieuw in gesprek te gaan met de gemeenteraad om de situatie die ontstaan is opnieuw tegen het licht te houden.


Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.