burgerbelangen wil meer zuilbomen in raalter woonwijken

“Het is belangrijk dat de gemeente samen met de direct omwonenden per situatie bekijkt welke boom het beste past in de omgeving. Daarbij moet dan, meer dan in het verleden gebeurd is, niet alleen gekeken worden naar de korte termijn, maar vooral wat het effect is als de boom de volwassen vorm heeft bereik”, zo stelt raadslid Ben Nijboer van Burgerbelangen.

80 meldingen
BurgerBelangen inventariseerde eerder dit jaar klachten die onder inwoners leven met betrekking tot het bomen- en snoeibeleid, hetgeen leidde tot ruim 80 meldingen. Deze zijn vervolgens doorgesluisd naar de betreffende afdeling, zodat deze betrokken kunnen worden bij het nieuw op te stellen kap- en groenbeleid.

Inmiddels ontving de fractie meerdere suggesties om het groenbeleid binnen de bebouwde kom te verbeteren, waaronder de optie van zuilbomen. Nijboer: “Deze geven niet alleen fraaie mogelijkheden voor een laanstructuur langs wegen, maar ook minder zonverlies voor woningen, minder overlast van overhangende takken en minder bladafval. Bovendien zijn de onderhoudskosten lager omdat je veel minder vaak hoeft te snoeien.”

Als het aan BurgerBelangen ligt wordt op plaatsen waar op dit moment al sprake is van veel overlast van bestaande bomen, deze versneld vervangen door een soort die minder overlast geeft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.