burgerbelangen wil dat schoolzwemmen behouden blijft

“In het lopende collegeprogramma is opgenomen dat het schoolzwemmen per 2018 wordt afgeschaft. Dat staat echter in schril contrast met het streven om kinderen méér te laten bewegen en sporten. Verder komen er steeds meer signalen dat de zwemvaardigheid steeds verder afneemt. Een slechte zaak”, zo stelt Ben Nijboer van de fractie BurgerBelangen.

Op dit moment wordt gewerkt aan de begroting voor de komende jaren. Nijboer: “Wij roepen het college bij deze op om daarbij duidelijk te kiezen vóór behoud van het schoolzwemmen. Dat wil zeggen: schrap de voorgenomen bezuiniging en ga met het onderwijs en sportbedrijf in gesprek om het schoolzwemmen juist weer uit te breiden. Het gaat om de gezondheid én veiligheid van de kinderen”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.