bomvolle dag stoppelhaene met boerendag kinderolympiade en een hoop markten

‘De boer is troef’ op de Boerendag
Normaal komt niet meer op de Stöppelhaene, maar de boer is er evengoed nog troef! Wie een bezoekje aan de boerendag heeft gebracht weet alles van het platteland. Hoe er gezaaid en geoogst wordt, hoe leuk het is beesten op je erf te hebben en hoe lekker het is wat er allemaal van het land komt.

Ervaar oude ambachten, proef het traditionele krentenbrood, bekijk de dorsmachine, bezoek de vele verschillende stands en kom met je klompjes van de vloer. Dan moet je ’s middags nog even op het Boerendag-terras aanschuiven. Countrydancers geven dan een line-dance-demonstratie.

Kinderolympiade: spelen zoals spelen bedoeld is
Op de kinderolympiade speel je zoals spelen bedoeld is. Van 13.00 tot 16.00 uur was en is het één groot feest in de Feestfabriek op het terrein. Op de Kinderolympiade kun je terecht voor lekker ouderwetse Hollandse doe-spelletjes als koe melken, knuppelhangen, sjoelen en ring gooien. Je kunt meedoen aan maar liefst 25 verschillende spellen.

Stöppelhaene kent tien verschillende markten!
Wist je dat Stöppelhaene tien verschillende markten kent? Een kunstmarkt, de brocante markt, natuurlijk de braderie, dan is er nog de Bottermarkt en de Streekmarkt, de verkoop van regionale producten tijdens de Boerendag, de oldtimerbeurs, de hobbymarkt en de eetmarktjes met rijdende keukens tijdens Culinair Outdoor.

Kom iedere dag gewoon even naar het centrum van Raalte om van daar de acht van Raalte te lopen. Dat achtje is het winkelcentrum van Raalte. Vanwege de drukte, maar ook vanwege je eigen interesse zul je er wel een tijdje over doen, maar gelukkig zitten er aan de acht genoeg horecagelegenheden voor een break.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.