bierbrasserie zuiderbuur nu officieel open

Exploitant Diederik Evers, zelf lid van de Raad van Elf, kreeg daarom ook het officiële bordje van ‘Hofleverancier’ van de Raalter carnavalisten. Naast natuurlijk veel andere grote en kleine geschenken.

Evers zelf presenteerde zijn medewerkers tijdens een kort openingstoespraakje waarna een bord met de naam van de zaak werd onthuld.

Verbouwing
De verbouw van het pand bleek afgelopen weken nog een stevige klus. “Op de vliering lag een heleboel dat al tientallen jaren geleden opgeruimd had moeten worden. We hadden een flinke container vol.”

Sommige stukken hout hebben een nieuwe bestemming gekregen; als menukaart. Evers richt zich op liefhebbers van speciale bieren, hij heeft er zo’n kleine zeventig op de kaart staan, maar ook op mensen die van lekker eten en gezelligheid houden.

Daarbij wordt met een duidelijke knipoog een link gelegd met de Belgen, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van Vlaamse frieten op de kaart. De inrichting is ook een tikje Vlaams; eenvoudige frisse kleuren, afgewisseld met bijzondere wandschilderingen.

In de week voor de opening is al enkele avonden proefgedraaid met vrienden en familie. Evers heeft er zin in. “Het mooie was dat enkele mensen vrijdagavond al binnen kwamen kijken, terwijl het toen alleen nog voor genodigden was. Die heb ik natuurlijk ook een biertje gegeven.”

Bierbrasserie Zuiderbuur is sinds dit weekend de hele week open, uitgezonderd op dinsdag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.