bibliotheek en taalpunt in actie voor alfabetisering

De bieb en het Taalpunt komen in actie omdat één op de negen mensen in Nederland moeite heeft met lezen en schrijven. Geld opnemen bij een pinautomaat, (voor)lezen aan (klein)kinderen of het lezen van folders en brochures is daardoor een lastige opgave. Laaggeletterdheid is dan ook een groot probleem. 

Tijdens de high tea wordt ook voorgelezen voor volwassenen en kinderen. Voorlezen is één van de vele manieren om de woordenschat van mensen, jong en oud, te verbeteren. Het is belangrijk om lezen al op jonge leeftijd aan te moedigen.

De beide Taalpunt-coördinatoren, Corry Boone en Marie-José Nijhuis, zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Ook informatie over digitale programma’s wordt op de beschikbare computers getoond.

Stichting Lezen en Schrijven organiseert elk jaar de Week van de Alfabetisering. Van 5 tot en met 11 september vinden in heel Nederland meer dan 3.000 inspirerende activiteiten plaats om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en het probleem bespreekbaar te maken.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/zEwRHSf2ZCU”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.