besluit rond verbranden snoeihout getuigt van politiek onwil

“Wij, BurgerBelangen, hebben eerder aangegeven dat de wet bepaald niet zo eenduidig of stellig is als het college wil doen geloven”, zegt Nijboer. “Diverse gemeenten in Nederland gaan soepel en inwonergericht met de wettelijke ruimte om.”

De gemeenteraad liet het college onderzoeken of het, bij voorkeur met een algemene ontheffing, juridisch mogelijk is om stoken van snoeihout in de maanden maart en november mogelijk te maken. Volgens het college blijkt dat na meervoudige en externe juridische toetsing niet mogelijk te zijn.

Duurzaamheid
Het college stelt dat de aanvrager van de ontheffing moet aantonen dat het belang van het verbranden van snoeihout in de openlucht zwaarder weegt dan het milieubelang. “Gezien het eigen duurzaamheidbeleid en de alternatieven die er zijn voor het zich ontdoen van snoeihout, kan het college stoken, buiten Pasen om, niet toestaan”, aldus het college.

Volgens BurgerBelangen bevestigt het college daarmee dat het best mógelijk is. “Zij voegt zélf het aspect duurzaamheid toe, om tot deze eindafweging te komen. Overigens: hoe duurzaam is het als mensen in het buitengebied met grotere erven en singels, met auto’s en aanhangers op een beperkt aantal dagen het snoeihout moeten wegbrengen. Naar stellige overtuiging van BurgerBelangen spat de politieke onwil van dit college-standpunt af.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.