berenklauw brult de grond uit aan portlanderdijk bij nieuw heeten

“Ik heb eerst gebeld met de gemeente, maar kreeg te horen dat ik het beter kon melden via het meldsysteem. Als het dan 180 dagen duurt om het af te handelen, moet ik volgend jaar in januari alvast melding maken, dan kan het in de zomer worden weggehaald.”

Gebruik van gif
Het gebruik van bijvoorbeeld Roundup is niet meer toegestaan, maar het wordt wel verleidelijk als de berenklauw de akkers in groeit. “Met regelmatig maaien van de bermen is de groei nog wel te beheersen, maar dat gebeurt nu te weinig. De boeren zijn de dupe van al die berenklauw die in de bermen van de gemeente groeit.”

Zorgen over snelle groei
Vorig jaar stond er volgens de bewoonster nog nauwelijks berenklauw, dit jaar woekert het maar door. “Er zijn nog geen incidenten geweest, maar voor mens en dier is het gewoon gevaarlijk. Niet alleen aan mijn straat is het een probleem, het groeit overal hard en daar moet wel meer aan gedaan worden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.