Home / archiefcentraal / berenklauw brult de grond uit aan portlanderdijk bij nieuw heeten

berenklauw brult de grond uit aan portlanderdijk bij nieuw heeten

“Ik heb eerst gebeld met de gemeente, maar kreeg te horen dat ik het beter kon melden via het meldsysteem. Als het dan 180 dagen duurt om het af te handelen, moet ik volgend jaar in januari alvast melding maken, dan kan het in de zomer worden weggehaald.”

Gebruik van gif
Het gebruik van bijvoorbeeld Roundup is niet meer toegestaan, maar het wordt wel verleidelijk als de berenklauw de akkers in groeit. “Met regelmatig maaien van de bermen is de groei nog wel te beheersen, maar dat gebeurt nu te weinig. De boeren zijn de dupe van al die berenklauw die in de bermen van de gemeente groeit.”

Zorgen over snelle groei
Vorig jaar stond er volgens de bewoonster nog nauwelijks berenklauw, dit jaar woekert het maar door. “Er zijn nog geen incidenten geweest, maar voor mens en dier is het gewoon gevaarlijk. Niet alleen aan mijn straat is het een probleem, het groeit overal hard en daar moet wel meer aan gedaan worden.”

Lees ook

Wethouder Engberink afwezig door ziekte

OLST/WIJHE – Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is de komende periode afwezig in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.