Home / archiefcentraal / baasje gezocht voor in olst vastgebonden hondje flip

baasje gezocht voor in olst vastgebonden hondje flip

Flip, een reu van 6 jaar oud, werd medio mei van dit jaar door zijn eigenaar vastgebonden aan een bankje op het station van Olst. Na een zoektocht van de politie, bleek dat het baasje de hond niet per ongeluk vergeten was. Het dier was met opzet achtergelaten.

Asiel
De politie liet na het achterhalen van het baasje al weten dat de actie niet onbestraft zou blijven. Voor Flip restte een plekje in het asiel in Zwolle, waar ze nu dus volop op zoek zijn naar een nieuw baasje voor hem.

“De nieuwe baas moet zeker hondenervaring hebben, want Flip heeft behoefte aan structuur en leiding, maar niet met harde hand”, aldus het asiel. “De harde hand heeft ervoor gezorgd dat Flip erg onzeker is. Flip weet in bepaalde situaties niet wat hij er mee aan moet, dan is happen zijn beste oplossing.”

Zielig
Het asiel heeft ook een bijzondere ‘eis’ voor de nieuwe eigenaar. “Een nieuwe baas moet Flip niet zielig vinden, maar moet hem wel degelijk leiding en structuur kunnen bieden, want Flip blijft tenslotte een erg eigengereide Terriër die zelf heel graag wil bepalen wat hij wel en niet mag.”

Het hondje kan het beste terecht in een huis zonder kinderen, andere honden of katten. Buiten kan Flip best goed met andere honden.

Ben jij bereid om tijd en energie in Flip te steken? Komt dan eens kennismaken bij het asiel aan de Graham Bellstraat 2 in Zwolle. Alle informatie vind je hier.

Lees ook

‘Na de teleurstelling begint het nu weer te kriebelen’

Luttenbergsfeest in afgeslankte vorm: drie terrassen geopend en een klein omlijstend programma LUTTENBERG – Ruud …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.