av salland start loopclinic voor beginners

Dat de interesse groot is, schrijft AV Salland ons, is niet zo verwonderlijk “want samen met andere beginnende lopers in een groep trainen is de manier om over de drempel heen te komen en echt te beginnen. De begeleiding is in handen van enthousiaste en ervaren trainers. Binnen 12 weken weet je hoe leuk het is om samen te lopen. Het bewijs daarvoor: meer dan 75% van de deelnemers blijft lopen bij AV Salland, een andere loopgroep of individueel.”

Vanaf zaterdag 3 september 2016 kun je starten met de loopclinic en deze loopt tot en met 19 november. Tijdens de clinic kun je twee keer in de week, op woensdag en zaterdag, trainen. De clinics vinden plaats op het sportveld van AV Salland, op sportpark Ramele in Raalte. Uiteraard zal gedurende de cursus naast het lopen veel aandacht worden besteed aan onder andere  loopschoenen en kleding. Mocht je last hebben van een blessure dan is het slim om vooraf Sven Wenting of Rick van der Ros,  sportfysiotherapeuten van Fysiotherapie Salland, te raadplegen.

Wat is de inhoud van de clinic?
Op woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdagmorgen van 09.30 tot 11.00 uur wordt er training gegeven op het sportveld van AV Salland en rondom de vijvers van het Drostenkamp. Na afloop van elke training wordt er koffie en thee aangeboden.

De clinic bereidt je voor op het kunnen lopen van minstens 5 kilometer. Daarna kun je dus bijvoorbeeld meedoen aan de gezellige crosslopen van het Salland Cross Circuit. De eerste mogelijk is de AV Salland Crossloop op zondag 20 november bij het Hoftheater in Raalte.

Informatie- en kennismakingsbijeenkomst
Op dinsdag 30 augustus 2016 is er om 19:30 uur een informatie- en kennismakingsbijeenkomst gepland. Er is dan ruim de tijd om vragen te stellen, meer informatie op te halen en om alvast kennis te maken met de andere deelnemers. Voor koffie wordt gezorgd. De informatieavond wordt gehouden op onze accommodatie aan de Hammerweg 8d in Raalte.

Clinic met een hartslagmeter
Halverwege de clinic wordt specifiek aandacht geschonken aan het hardlopen met een hartslagmeter. Voor elke deelnemer is dan een hartslagmeter beschikbaar om te oefenen.

Inschrijven voor de clinic
Enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in! Om voldoende aandacht aan iedereen te kunnen geven is er plek van maximaal 25 deelnemers, dus wees er snel bij want vol is vol. Meer informatie en inschrijven kan via de website: staging2.avsalland.nl of telefonisch via Harry Haarman,  06 -13858049.

Kosten
De kosten van de clinic bedragen € 55,- per persoon. Hierbij zijn de 24 trainingen en de clinic “trainen met een hartslagmeter” opgenomen, net zoals de koffie en thee na de trainingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.