30 uur durende marathon tijdens pompdagen heino

Al in een vroeg stadium werd bekend dat er een speciaal jubileumprogramma zou worden ontwikkeld. Geen activiteiten die worden verdeeld over alle dagen van het dorpsfeest, maar een programma ‘samengeperst’ in een dertig uur durende marathon.

Bijzonder is dat dit jubileumprogramma plaatsvindt op de locatie Kloostermanshof. Omgeven door woningen en appartementen, dus dat vergt enige voorbereiding, geeft voorzitter Hans Egelie aan. “Aangezien we dus ook in de nachtelijke uren actief wilden zijn, hebben we het plan eerst op tafel gelegd bij de gemeente Raalte en vervolgens met de buurt besproken. Er kwamen enkele opmerkingen, maar de bewoners zijn helemaal akkoord. Een signaal dat het feest bij iedereen leeft. Overigens hebben we zelf wel besloten om ’s nachts geen alcohol te schenken en er is dan alleen akoestische muziek te horen.”

De jubileummarathon begint donderdag 18 augustus om 11.00 uur en eindigt een dag later om 17.00 uur. Het programma staat bol van de nostalgie, want voor de concrete invulling wordt teruggegrepen op succesnummers uit het verleden. De blikvanger is natuurlijk het paalzitten dat Heino in het verleden zelfs landelijke bekendheid opleverde, maar ook de Hoedenparade, Dogs on the Catwalk, breimarathon, Historische Optocht en Boerendag keren eenmalig terug. Met uitzondering van de laatste twee activiteiten vindt alles dus plaats op de Kloostermanshof.

Een overzicht van de 30 uur durende jubileummarathon en het complete programma van de Heinose Pompdagen zijn te vinden via de website staging2.pompdagen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.