wim jalink uit dalfsen verkozen tot sallandse boer

De nieuwe Sallandse boer werd bekendgemaakt door het passen van een paar klompen. Een stuk of vijf agrariërs werden naar voren groepen om het schoeisel te passen, bij Wim zaten ze als gegoten.

Wim is getrouwd met Marieke van Lenthe. Ze hebben drie jonge kinderen, Luuk, Lian en Kars. Hij heeft een bedrijf met ruim 100 melkkoeien en 65 stuks jongvee. Daarnaast hebben ze een kleinschalige bed & breakfast (staging2.hetmeulemans.nl) en een educatieprogramma voor schoolklassen die op die manier kennis kunnen maken met de boerderij. Marieke werkt als onderwijzeres en Wim’s vader verricht hand- en spandiensten op het bedrijf.

De tradities van het Sallandse Oogstfeest spreken Wim aan: “Het is een mooi en groot oogstdankfeest, waarbij via het oogstgaveproject ook aandacht wordt besteed aan mensen die het minder goed hebben.”

Als Sallandse Boer 2016 is Wim tijdens Stöppelhaene de ambassadeur van het oogstgaveproject. Hij hoopt dat de oogstgave ook dit jaar minstens 30.000 euro zal opbrengen.

Het thema van de oogstgave is ‘Groeikansen aan de rand van de woestijn’, voor een landbouwproject in het Afrikaanse land Burkina Faso. Wim over het project: “Het is een groot contrast. Hier hebben we meer dan voldoende regen en kan er het grootste deel van het jaar gewas groeien. Daar is een heel kort regenseizoen, waar de vrouwen tot nu toe maar kort voedsel konden verbouwen.  Door aanleg van een irrigatiesysteem en gebruik van mest kunnen in een langere periode groenten worden verbouwd. Ook zijn scholing, ezels, kruiwagens en gereedschappen nodig. Belangrijk is ook de aanschaf van een molen, waarmee het graan veel sneller kan worden gemalen en het meel kan worden verwerkt tot langer houdbare producten. Dit project is voor deze vrouwen en hun families dé kans om het hele jaar rond in hun eigen levensonderhoud te voorzien, een kans die ze heel graag willen aangrijpen. Met onze oogstgave 2016 geven wij als Sallandse bevolking hen die kans.”

Giften kunnen overgemaakt worden naar: NL45RABO0142967157 t.n.v. Oogstgave.

Foto’s: Arnold Roolvink

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.