vvd wil actieve controle op taaleis in raalte

De VVD vindt dat die wet er niet voor niets is. Wat de Raalter fractie betreft is het niet meer dan logisch dat door bijstandsgerechtigden aan de taaleis voldaan moet worden en zou een korting op de bijstand gerechtvaardigd zijn als dit niet het geval is.

De VVD vindt ‘regulieren contactmomenten’, waarop diverse gemeenten de controle met het oog op de taaleis uitvoeren, niet genoeg. Daarom vraagt de partij hoe Raalte haar controleapparaat op dit gebied heeft ingereicht. ‘Actieve controle’ zou volgens de VVD nodig zijn.

De fractie heeft vragen gesteld aan het Raalter college. Daarin wordt ook gevraagd naar een inschatting van het aantal bijstandsgerechtigden dat mogelijk niet voldoet aan de taaleis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.