vrijwilligerssymposium tegen eenzaamheid

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de samenleving. Door hun belangeloze inzet zien zij veel, horen zij veel, weten zij veel, signaleren zij veel. Die kennis is waardevol, zeker in de strijd tegen eenzaamheid. Maar wat zijn de kenmerken van eenzaamheid, wat kun je doen, wie kun je inschakelen en hoe vergroot je het begrip voor doelgroepen die ander gedrag laten zien? Het Meldpunt Eenzaamheid en Vrijwilligerspunt Raalte van Landstede Welzijn geeft graag antwoord op deze en andere vragen. Op dinsdag 27 september zijn alle vrijwilligers uit de gemeente Raalte van harte welkom op het Vrijwilligerssymposium  tegen eenzaamheid. Zij krijgen de gelegenheid om in workshop dieper op het thema in te gaan. Belangstellenden kunnen zich van te voren aanmelden.

Gastspreker Niels Schuddeboom
Gastspreker is Niels Schuddeboom. Niels (33) is getrouwd met Sanne en vader van Sep. Hij doet zijn naam eer aan. Als ondernemer is hij dagelijks bezig beweging te creëren om complexe maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Hij is actief als spreker, procesbegeleider en coach. In zijn werk combineert hij de kracht van goede vragen, inspirerende verhalen en humor,  met zijn persoonlijke ervaring in het doorbreken van systemen en patronen. Onlangs ondernam hij een crowdfundingsactie om een rolstoelbus te kopen en zo mobieler te worden ondanks zijn beperkingen. Zijn belevenissen zijn te volgen op twitter: @shakingtree.

Workshops
Voor de deelnemers aan het symposium zijn er allerlei interessante workshops. Ze kunnen onder andere kiezen uit: vrijwilligerswerk en dementie; Sociale Netwerk Methode; omgaan met verlieservaringen; gamen en jongeren; alcoholverslaving; ‘uit een andere cultuur, een andere geschiedenis’ en de relatie tussen niet aangeboden hersenletsel en sociale contacten.

Programma
Het symposium vindt plaats op dinsdagavond 27 september in het gebouw van Landstede MBO aan de Zwolsestraat 63A in Raalte. Deelnemers kunnen twee workshops van hun keuze volgen en acteurs van het gezondheidstheatergezelschap Kracht van Beleving luisteren het symposium op. Geïnteresseerden doen er goed aan de brievenbus, de website en de media in de gaten te houden voor nadere informatie over het programma en aanmelding.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.