voormalig cafe spekschate wordt bierbrasserie zuiderbuur

Geboren en getogen Raaltenaar Evers heeft veel ervaring als freelancer in horeca en catering, Voor de naam ‘Zuiderbuur’ heeft hij een duidelijke verklaring. “Het is een link met onze zuiderburen, de Belgen, waar net als straks bij ons de speciaalbieren zo geliefd zijn. En dit is het meest zuidelijke pand van het Raalter centrum. Het is een mooie plek met veel fietsers, wandelaars en ander verkeer. Allemaal komt dat langs ons terras en de zaak. En vlakbij is het evenemententerrein de Domineeskamp. Reken straks maar op een speciaal Stöppelhaenemenu.”

Retro of vintage
Volgens Evers is bij de nieuwe inrichting een ontspannen en gemoedelijke sfeer nagestreefd. “Noem het retro of vintage. De bar is verbouwd, de lambrisering veranderd, de vloer aangepakt, de vliering verlaagd. Er komen lekkere luie fauteuils bij.”

Het verhaal over de vele speciaalbieren is inmiddels in de grote vrienden- en kennissenkring, die flink heeft meegeholpen bij de verbouwing, van Evers een eigen leven gaan leiden. “We bieden straks zo’n 70 verschillende soorten aan, maar het wordt zeker niet alleen een biercafé. Behalve misschien dat het erg toegankelijk en laagdrempelig zal worden. Ik verwacht zelf dat zeker de helft van de bezoekers hier komt om lekker te eten, de grote en moderne keuken is altijd open. Het menu is ook wat in de Belgische sfeer met bijvoorbeeld gegrilde runder bavette, geroosterde varkensprocureur, konijn met spek en gebakken kabeljauw. En we presenteren de Roalter Waterzooi, een eigen variant op de beroemde Gentse Waterzooi, met zacht gegrilde kip. Het zal straks zo zijn dat de bediening met suggesties komt welk bier of welke wijn bij zo’n biefstuk past. Daarbij komen natuurlijk echte Vlaamse frieten, zij het dat we Sallandse piepers van een boer in de streek gebruiken. We willen zoveel mogelijk verse en goede producten in Raalte en omgeving zelf kopen.”

Jarenlange wens
Met Bierbrasserie Zuiderbuur komt voor de 33-jarige Evers, onder meer lid van de Raad van Elf van CV de Stöppelkaters en actief bij het Sint Show Paleis, een jarenlange wens uit. “Ondernemen zit natuurlijk in onze familie, mijn ouders hebben tot de eeuwwisseling een drogisterij gehad. Ik wilde altijd iets in Raalte zelf doen. En niet in de buurt, want dat had ook gekund, maar alleen in het dorp zelf. Hier ken ik de mensen, heb ik mijn netwerk en hier kennen ze mij. Mede daarom heb ik er alle vertrouwen in, deze zaak voegt iets toe aan Raalte.”

Evers heeft er met zijn staf in ieder geval veel zin in. “Zeker, het wordt hard werken want we zijn de hele week, uitgezonderd dinsdag, open. Maar in de horeca moet je kilometers maken. En ik ben jong en sterk. Of ik goed slaap? Jazeker, alleen wat erg kort deze weken.”

De officiële opening voor genodigden is vrijdag 5 augustus en vanaf zaterdag 6 augustus is iedereen welkom. Bierbrasserie Zuiderbuur is de hele week open, uitgezonderd op dinsdag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.