veldkamp racingteam hageveld succesvol tijdens race in assen

Jarco heeft gereden in een gelegenheidsformatie met Jeroen Kulderij, Wouter Hollegien en Bas Winkel. Jeroen Kulderij van Team MKC zochten nog rijders, en het eerste contact was gelijk goed, dus na een haastig belegde teammeeting op woensdagavond was de samenwerking geboren! Top!

Tussen ons team en het jonge 600 Supersport Team Power91 Racing van Wouter zit een link omdat we in Veldkamp BV Raalte een gezamenlijke hoofdsponsor hebben, en we proberen onze ervaringen met hen te delen.

De 4e teamgenoot was een oude bekende uit het ONK waarmee we, tot aan hun pensioen , graag samen optrokken (lees: gereedschap/onderdelen kwamen lenen).
Hun team, Art of Racing, heeft zeker in de beginjaren vaak als voorbeeld gediend, zeker wat betreft werkwijze, inzet en commerciele aanpak! Dus, Bas Winkel, we zijn blij dat je het racen nog niet helemaal kan laten, leuk dat je er bij bent!

Mooi dat het stokje op die manier letterlijk en figuurlijk werd doorgegeven door samen in actie komen in een estafette race over maar liefst 111 ronden. Wij denken dat de racesport in Nederland veel te leiden heeft onder het feit dat de basis van alles (teams met 5/6 mannen die zorgen dat er gereden kan worden door een coureur) meer en meer verdwijnen. Bij ons is dat nog dus nog niet het geval!

De spectaculaire Le Mans-start van de 501 km (waarbij een coureur van elk team eerst een stuk moet rennen naar zijn eimotor) vond plaats om 14:45. Team MCK/Veldkamp stond na een goede kwalificatie, waarbij de tijd van Jarco als snelste van het team goed was voor een 10e plek, op een goede uitgangspositie. Na een mindere start van Jeroen Kulderij bleef het team lang hangen rond de 26e plaats, maar door slim coureurs te wisselen met droog en nat weer banden tijdens de 2 korte maar hevige buien die vielen tijdens de 4 uur durende race, behaalde het team een keurige 19e plaats in een startveld van 54 coureurs en kon de dag worden afgesloten met een heerlijke BBQ.

Wij waren het er al snel over eens, dit was echt het gezelligste evenement van het seizoen!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.