vandaag veel glasvezelklanten erbij

 

Het aantal dat gehaald moet worden om Salland Noord op glasvezel te krijgen is 50%. De teller staat as we speak op 20.

In ons glasvezeldossier – waarin dit verhaal opgenomen is – vind je alle informatie die je moet hebben. Maar je kon het vandaag bij De Zaak ook halen. En daar hebben veel plattelanders gebruik van gemaakt.

Deze week zijn er meer van dit soort bijeenkomsten in de regio. Zie daarvoor onderaan dit artikel.

Ben Nijboer – met Henny Lammers de grote animators om glasvesel mogelijk te maken – was er de hele dag bij in Heino. “Het viel me op dat maar weinig mensen nog helemaal niet weten welke provider ze willen. Vaak was het een kort gesprekje om hun keuze bevestigd te zien waarna het contract getekend werd.”

“De vragen die nog voorbij kwamen, gingen vaak over individuele situaties, zoals twee huishoudens op één adres: wat is er dan mogelijk? Of mensen die volgend jaar een extra huis bouwen (rood-voor-rood), moet ik dan nu al aanmelden? En: Ik heb een half jaar geleden nieuwe schotels aangeschaft en een tweejarig abonnement genomen: wat kun je me adviseren?” Ze kregen allemaal pasklaar antwoord.

Er kwamen ook mensen wiens kavel verder dan 135 meter van de weg staat. Die moet daarom per meter bijbetalen. Ben Nijboer sprak er drie. “Twee schreven zich terplekke al wel in onder de noemer ‘hier komen we wel uit’. De derde gaat thuis nog even overleggen met de buren.”

Nijboer trof ook de man die binnenkort gaat verhuizen. “Die hoefde daarom geen glasvezel, zei hij me. Ik heb toen gesteld dat hij nu juist wél reden heeft te zorgen dat het glasvezel er komt. Omdat dan zijn huis meer waard is. Hij was er vandaag!”

Een prima dag dus bij De Zaak. De meesten schreven zich ter plekke in. Een minderheid wilde ‘nog even thuis overleggen’, maar beloofde de komende week terug te komen. 

Meer bijeenkomsten
Deze en volgende week zijn er in Salland Noord meer bijeenkomsten om de laatete informatie te krijgen over glasvesel in het buitengebied en om je meteen ook aan te sluiten.

* 4 juli: De Schalm, Nijverdalseweg 30 in Mariënheem. Inloop van 19.00 – 21.00 uur.
* 5 juli: Kulturhus, Bouwhuisplein 4 in Broekland. Inloop van 19.30 – 21.00 uur.
* 11 juli: Buurthuis Elshof, Elshof 19a in Wijhe. Inloop van 19.00 – 21.00 uur.

Maar je kunt ook gewoon naar je eigen winkel voor telefonie gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.