van den born nog steeds blij over terugdraaien naam toftheater

Op Radio Oost blikt Van den Born terug op de roerige tijd waarin niet alleen de naam werd veranderd, maar er ook werd gesproken over verhuizing naar het centrum.

“Toen ik kwam, had de gemeente nog helemaal niet nagedacht over het gebouw. En dat gebouw bleek fysiek heel zwak te zijn en klauwen met geld te kosten aan verwarming en elektriciteit. Daar moest iets aan gebeuren. Toen zei de gemeenteraad: Onderzoek dan maar eens nieuwbouw in het centrum. Dat vind ik nog steeds de beste oplossing, om zo’n theater in het centrum te zetten. Maar toen kwam de crisis en was het ook echt niet meer te doen.”

Stoffig imago
Volgens Van den Born had het Hoftheater ‘een heel stoffig imago’ en daar moest iets aan gebeuren. “Bij het Hoftheater dan dacht men aan het ziekenhuisverhaal. En er gingen alleen maar oude mensen naar toe, we kregen geen jongeren. Toen hadden we samen bedacht, daar hebben we ook deskundige hulp bij gehad, dat een nieuwe naam zorgt voor een nieuw imago. Toen hadden we bedacht: we maken ’t hof Toftheater. Dat leek ons leuk om daar allerlei dingen mee te doen.

Die sentimenten hebben we echt verkeerd ingeschat. Ik kreeg heel Raalte over mij heen. Toen heb ik binnen drie dagen dat besluit teruggedraaid en toen was ik ineens de toffe peer. Toen zei Raalte: ‘Hij luistert naar ons en hij begrijpt het. Hij draait het besluit terug en dat is lef hebben voor een bestuurder.’ Toen kon ik ineens overal binnenkomen en was onze doelstelling, een ander imago, volledig bereikt.” 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.