sv haarle zet 114 zonnepanelen op clubgebouw

Het plan voor de zonnepanelen ontstond begin 2016, toen het Ministerie van VWS de teruggaveregeling energiebelasting (Ecotax) verving door een nieuwe subsidieregeling. “Het stopzetten van de Ecotax is voor onze vereniging een financiële strop van enkele duizenden euro’s per seizoen”, laat de club weten op haar website. De zonnepanelen moeten dat verlies opvangen.

De nieuwe subsidieregeling is bedoeld voor stimulering van energiebesparende maatregelingen en verduurzaming bij sportverenigingen. Met de regeling wordt, per maatregel die de vereniging neemt, een vast percentage van de investering gesubsidieerd.

114 stuks
Een werkgroep binnen de vereniging is (na goedkeuring van de jaarvergadering) hiermee aan de slag gegaan, met als uitkomst dat er 114 zonnepanelen worden aangeschaft zodat de veldverlichting, drankkoeling en de technische installaties van de kleedkamers en kantine worden voorzien van de zonnekracht. 

De besparing van de energielasten die dit oplevert, zal het verlies van de Ecotax op termijn doen vergeten. Met het plaatsen van deze zonnepanelen is een groot investeringsbedrag gemoeid. “Onlangs heeft de Minister van VWS haar subsidiedeel goedgekeurd zodat wij ook daadwerkelijk over kunnen gaan tot het plaatsen van 114 zonnepanelen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.