streep door stunt chuck borden op zwarte cross

Waar de eerste berichten van afgelasting nog werden gekoppeld aan het slechte weer, blijkt er toch echt meer aan de hand. De gehele voorbereiding, die zo’n 7 maanden heeft geduurd, verliep namelijk verre van vlekkeloos.

Waterschade
De problemen begonnen in juni al op de testlocatie
, op een plek ergens aan de IJssel. Doordat de uiterwaarden overstroomden ontstond er waterschade aan de elektrische gedeeltes van de katapult. De totale bedrading moest vervangen worden en de software om de juiste versnelling in de arm te bewerkstelligen kon niet goed genoeg geprogrammeerd worden. Om in eerste instantie de juiste afstand te halen en daarna om bij twee sprongen van gelijk gewicht een exact gelijke afstand te halen.

“Om dit alsnog voor elkaar te krijgen zijn extra specialisten uit alle windstreken ingevlogen die vanaf maandag tot aan nu dag en nacht hebben doorgewerkt om het voor elkaar te krijgen. En met grote spijt moeten we meedelen dat het niet gelukt is, het is gewoon niet veilig”, aldus de organisatie.

Teleurstelling
“We bieden onze excuses aan voor iedereen die het jammer vindt dat deze stunt niet doorgaat. Geloof ons, zelf balen we er nog het meest van! De teleurstelling is groot bij alle betrokkenen, inclusief de stuntmannen die de stunt uit zouden voeren.” 

Volgend jaar moet het alsnog gebeuren. De enige twee mensen ter wereld die blij zijn dat deze stunt niet doorgaat, zijn de moeder en de vrouw van Chuck Borden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.