scholen en verenigingen profiteren van hoge prijs oud papier

De inzamelaars van oud papier met een gemeentelijke vergunning krijgen een vaste garantieprijs per ton ingezameld papier. Afspraak is dat wanneer de de oud papier-prijzen hoger liggen dan die garantieprijs, de gemeente het positieve saldo dat overblijft weer verdeeld onder de inzamelaars.

Over 2015 is dat positieve saldo 9.940 euro. De oud papier-prijs was namelijk gemiddeld 36,33 euro per ton, terwijl de scholen en verenigingen 32 euro per ton kregen. In totaal werd er 2.294 ton papier ingeleverd.

De nabetaling per vereniging of school is afhankelijk van de hoeveelheid oud papier dat per instelling werd opgehaald.

Wethouder Frank Niens: “We willen de vrijwilligers bedanken voor hun inzet om de inzameling van oud papier voor hun rekening te nemen. Dit vraagt toch iedere maand of iedere twee maanden vrije tijd van de vele vrijwilligers die meehelpen de oud papierinzameling tot een succes te maken. Dat verdient een groot compliment. Door deze inzet kunnen de huishoudens papier gescheiden aanbieden en kan het paapier hergebruikt worden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.