saxenburgh en isala versterken samenwerking

In de samenwerkingsovereenkomst spreken beide ziekenhuizen met elkaar af om de algemene zorg uit de regio Hardenberg, Coevorden en Ommen en de topklinische zorg in Zwolle optimaal op elkaar te laten aansluiten. Door het goed op elkaar afstemmen van de processen maakt dat een snelle en efficiënte verwijzing mogelijk. Medisch specialisten van beide huizen wisselen kennis uit en houden vaardigheden op peil.

Volgens Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh Groep, is de samenwerking met Isala Zwolle in het belang van de patiënten uit de regio Hardenberg, Coevorden en Ommen. Kleine, regionale ziekenhuizen moeten samenwerken met andere zorgorganisaties om het hele zorgaanbod laagdrempelig beschikbaar te houden. De keuze voor Isala Zwolle is een positieve keuze die door beide medische staven wordt ondersteund.

De ziekenhuizen werken al langer met elkaar samen. Het aanbod van spoedeisende zorg en intensive care in de regio wordt gezamenlijk ingevuld. Ook een aantal medisch specialismen, waaronder Cardiologie en Gynaecologie, heeft nadere afspraken gemaakt over samenwerking ten behoeve van patiënten.

Rob Dillmann, voorzitter Raad van Bestuur van Isala: ‘De Saxenburgh Groep en Isala zullen de komende jaren stap voor stap de samenwerking intensiveren, met het oog op de continuïteit van het ziekenhuis in Hardenberg. Isala is daarbij de partner van Saxenburgh Groep voor topklinische zorg, zoals hartzorg.’

De overeenkomst tussen Isala Zwolle en de Saxenburgh Groep versterkt met name de basis voor samenwerking tussen medisch specialisten. Beide ziekenhuizen blijven zelfstandige organisaties.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.