salland noord krijgt glasvezel 59 6 heeft zich aangemeld

Het gaat om huishoudens en bedrijven in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en enkele aansluitingen uit Zwolle en Dalfsen, zo’n 3.200 huishoudens. CIF heeft Salland verdeeld in twee gebieden: Noord en Zuid. Na de zomer start CIF met de campagne in Salland Zuid.

Snel verder
CIF is blij met de interesse voor glasvezel op het platteland. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf licht toe: “De inwoners uit het gebied hebben veel georganiseerd. Ook bewonersinitiatief SallandGlas heeft samen met zijn ambassadeurs zich tot het laatste weekend ingezet om de benodigde 50% deelname te realiseren. We willen nu graag snel verder. De aannemer staat te popelen om na de vakantie aan de slag te gaan.”

Ook wethouders Anton Bosch, gemeente Olst–Wijhe en Jacques van Loevezijn, gemeente Raalte, zijn heel tevreden dat ook het buitengebied glasvezel van hun gemeente glasvezel krijgt. Anton Bosch: “De inwoners hebben zich goed gerealiseerd dat het nu of nooit was. Zij kunnen dan ook vooral trots zijn op zichzelf.” Jacques van Loevezijn vult aan: ”Voor de leefbaarheid op het platteland is glasvezel heel belangrijk. Dit is voor de toekomst een onmisbare voorziening.”

Samenwerking met SallandGlas
Om de doelstelling van 50% inschrijvingen te halen, werkte CIF samen met SallandGlas. Dat is het bewonersinitiatief binnen de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer dat zich als doel heeft gesteld het buitengebied van Salland te voorzien van glasvezel.

Start werkzaamheden
Na de vakantie start de aannemer Volker Wessels Telecom B.V. met de voorbereidingen. Dan zal ook de eerste schop de grond in gaan. De verwachting is dat in het voorjaar van 2017 de aanleg in de gemeenten gereed zal zijn. Alle inwoners ontvangen hierover binnenkort meer informatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.