regiotaxi in olst wijhe gaat naar bedrijf uit assen

Olst-Wijhe heeft de aanbesteding gezamenlijk uitgevoerd met de gemeenten Ommen, Dalfsen, Hardenberg, Olst-Wijhe, Zwartewaterland en Staphorst. Ook die gemeenten gaan dus in zee met Vervoersmanagement Noord-Nederland (VMNN).

De zes gemeenten nemen voor hun inwoners het regiotaxivervoer vanaf 1 janiari 2017 over van de provincie Overijssel. Daarin is ook het leerlingenvervoer van de gemeente Olst-Wijhe meegenomen. De andere vijf gemeenten voegen het leerlingenvervoer eventueel in een later stadium toe.

Kwaliteit
De gemeenten hebben deze opdracht voor de periode van 1 januari 2017 tot en met 1 augustus 2019 gegund aan VMNN. Dit bedrijf gaat voornamelijk personen vervoeren, die in het bezit zijn van een Wmo-pas. De Regiotaxi als openbaar vervoermiddel verdwijnt volgend jaar. 

“De kwaliteit van de aanbieding stond bij deze aanbesteding voorop”, stellen de gemeenten. “VMNN heeft de meest gunstige aanbieding gedaan op kwaliteit en prijs. Dit vervoersbedrijf biedt dezelfde service als voorheen, maar maakt meer gebruik van moderne technieken en combineert ritten efficiënter.”

Meer online
Belangrijk is dat de lage eigen bijdrage blijft behouden als reizigers het vervoer langer van tevoren reserveren. VMNN biedt meer mogelijkheden in het vervoer. Zij hanteren verschillende serviceniveaus en meer variatie in ritten. Het prijsniveau zal hierdoor veranderen, maar de basis van de serviceverlening blijft zoveel mogelijk behouden. Nieuw is dat de klant via het internet eigen reisinformatie kan zien, zoals aankomsttijd, zijn of haar eerder gereden ritten, facturen, wijzigingen van ritten en eventuele klachten en de voortgang daarvan.

Op 1 januari 2017 gaat Regiotaxivervoer over naar VMNN. De deelnemende gemeenten dragen er zorg voor, dat deze overgang soepel verloopt. Na de zomer gaan de gemeenten samen met de vervoerder de klanten, die gebruik maken van een Wmo-pas, op de hoogte brengen. De gemeenten gaan de participatieraden zoveel als mogelijk betrekken bij het invoeringsproces van de nieuwe Regiotaxi, waarbij de behandeling van klachten een hoge prioriteit gaat krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.