reacties sallandcentraal nl via social media

Met die verandering komen we tegemoet aan een wens van veel gebruikers van de site. Mensen gaven te kennen niet mee te doen aan de discussie onder artikelen omdat ze niet wisten met wie ze op die plek eigenlijk in gesprek zijn. Een andere klacht is dat anonieme reageerders nogal eens uit de bocht vliegen.

We hechten grote waarde aan reacties onder onze artikelen. We zien ze als een verlengstuk van het artikel zelf. Soms vraagt de redactie zelfs te reageren. Vanwege de toedracht van een ongeval bijvoorbeeld. Maar ook omdat we een mening vragen. Er zijn natuurlijk veel meer meningen en gedachten in de samenleving dan van die mensen die regulier de nieuwskolommen halen. Wij willen graag een podium niet alleen voor, maar ook van de samenleving zijn.

Open vizier
Nu iedereen met open vizier meedoet in de discussie, verwachten we ook dat meer mensen zich in het debat mengen. Met name van politici en bestuurders verwachten we dat ze meedoen. Zij stellen hun leven in het teken van het vertegenwoordigen van delen van de bevolking. Meedoen aan het openbare debat gaat wat ons betreft dan veel verder dan het woord voeren tijdens politieke vergaderingen waar niet eens publiek aanwezig is. Via onze site bereik je duizenden mensen.

We hebben lang vastgehouden aan de mogelijkheid anoniem te kunnen reageren. Toen we tien jaar geleden begonnen, was de samenleving nog niet zo gewend zijn mening de wereld in te slingeren, terwijl wij die samenleving wel een podium willen geven. Dat leidt soms tot reacties die je liever niet ziet of die je niet zo goed uitkomen. Maar het zijn wel gevoelens die leven in de samenleving. Mark Rutte zei ooit over het niet strafbaar stellen van het ontkennen van de holocaust: “ik heb liever dat mensen zeggen dat ze de holocaust ontkennen, dan weten we tenminste dat die geluiden er nog steeds zijn!”

Dat we nu toch de overstap gemaakt hebben op reageren via je social media-account (of dat je je eerst eenmalig aan moet melden via onze site) heeft er vooral mee te maken dat de samenleving de laatste tien jaar in snel tempo veel meer gewend geraakt is zijn mening de wereld in te slingeren.

De nieuwe manier van reageren wijst zich eigenlijk vanzelf. Wel kan het zijn dat de bevestigingsmail naar aanmelding in de spambox van je mail terecht komt. Let daar dus even op. Voor verdere vragen kun je uiteraard bij de redactie terecht via redactie@sallandcentraal.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.