raalte vraagt whatsapp groepen extra op te letten in vakantie

“Het doel is daarbij natuurlijk om inbrekers de pas af te snijden en duidelijk te maken dat ze in onze mooie gemeente niets te zoeken hebben”, benadrukt Dadema.

Alleen het signaleren van verdachte situaties is natuurlijk niet voldoende. De gemeente adviseert dan ook het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om te bepalen of je weg bent en ook om bij jouw huis naar binnen te gaan. Veel inbrekers slaan namelijk toe als ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan.

De gemeente heeft dan ook wat praktische tips. Vertel de buren bijvoorbeeld over jouw vakantieplannen, dan kunnen ze op jouw woning letten en deze een bewoonde indruk geven door de post weg te halen, plantjes water te geven of eens de auto op de oprit te zetten. Ook ramen en deuren op slot doen bij een dagje weg wordt aangeraden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.