raalte steekt 90 mille in verbouw boerenschuur strunk

De huidige schuur is nog in goede staat, maar is in feite alleen een ‘ruimte’ met een rieten dak en zonder isolatie. De gebruiksmogelijkheden zijn dus laag, zeker in de winter. Met de verbouwing kan er een fraaie ruimte ontstaan voor diverse gebruikersgroepen.

Meer opslagruimte is gewenst aangezien de stichting spullen zoveel mogelijk bij Strunk wil opslaan. Momenteel ligt er ook van alles bij particulieren, veelal bij andere boerderijen.

Overigens staat er voor 2017 een grondige renovatie van de boerderij gepland. De bouwkundige staat van met name de muren is slecht. Momenteel doet de Monumentenwacht Overijssel-Flevoland onderzoek naar de staat van de boerderij.

Eigendom
Boerderij Strunk is momenteel eigendom van de gemeente Raalte. De exploitatie van de stichting ligt namelijk onder de 10.000 euro per jaar, wat veel te weinig is om de dagelijkse onderhoudskosten (15.000 per jaar) te betalen. Over vier jaar wordt gekeken of de exploitatie dusdanig is dat het eigendom aan de stichting kan worden overgedragen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.