r4r weet leerlingen te enthousiasmeren om te klussen in roemenie

Het is vrijdag ochtend 8 uur. We stappen de auto’s in richting het vliegveld van Dortmund, vanuit daar vertrekken we naar Roemenië. Op vliegveld Cluj-Napoca werden we opgewacht door Fiorel (40+) en Dennis (17). Fiorel is de goedlachse conciërge (die geen Engels spreekt) van de school en Dennis gaat als tolk optreden de komende dagen. Ze waren blij met onze komst. 

Dej ligt anderhalf uur rijden van Cluj. Velen van ons zaten uit het raam te kijken naar hoe anders het landschap hier is, anderen pakten nog even een momentje om te rusten.

Aangekomen bij ons ‘hotelletje’ op de technische school van de vorige keer hadden we gehoopt opgewacht te worden door onze chauffeurs Nick en Yanick met de materialen in ons busje. Maar helaas, onze chauffeurs hadden zin in een ommetje en zijn na een uur wachten ook met luid gejuich gearriveerd. Nu kon het echte werk pas gaan beginnen. Gereedschap werd naar de werkplek gebracht en onze bergen eten van de Jumbo, Lupack en Bakker Jorink naar de keuken. Onze bedden werden voorzien van mooie schone lakens van Synergy Health voor dat het tijd was voor een broodje hamburger. Voor velen gold dit als een zeer welkome maaltijd om de avond mee in te gaan. De avond werd afgesloten met een kampvuur en de bijbehorende gitaarmuziek.

Zaterdag ochtend, kwart voor 7, de eerste wekkers gaan af en iedereen maakt zich klaar voor de eerste dag schuren, verven, schoonmaken, verwarmingen installeren en catering. We kregen versterking van enkele leerlingen van de Technische School. Wat de docenten opviel was dat de leerlingen nu wel graag wilden klussen, terwijl ze hier normaal niet warm voor liepen. Door onze komst en ons enthousiasme waren de leerlingen erg gemotiveerd en klusten ze vrolijk en hard mee. Ze wilden zo graag iets doen, dat ze de kwasten, rollers, bezems en schuurpapiertjes het liefst uit onze handen wilden trekken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.