pvda olst wijhe stel 107 000 euro beschikbaar voor scholen

Met ingang van 2015 zijn de schoolbesturen zelf verantwoordelijk voor het buitenonderhoud van scholen. Door de sterke daling van het aantal leerlingen krijgen de dertien Olst-Wijhese basisscholen minder geld vanuit Den Haag. Er staan inmiddels de nodige lokalen leeg die wél onderhouden moeten worden. Daarbij zijn veel schoolgebouwen verouderd.

Beide in Olst-Wijhe actieve schoolbesturen, de Mare en Mijn Plein, hebben inmiddels de handen ineen geslagen en een toekomstplan opgesteld. Om dit plan verantwoord te kunnen uitvoeren is een jaarlijks bedrag van 107.000 euro nodig.

De PvdA wil dat dit bedrag, ondanks de lastige financiële positie van de gemeente, beschikbaar komt voor onderwijshuisvesting. De partij acht het van het grootste belang dat de Olst Wijhese basisscholieren  in een fatsoenlijk schoolgebouw leskrijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.