protest tegen staatsgreep bij consulaat deventer

Heel druk werd het niet in Deventer. Een van de Raalter Turken zegt daarover: “In Turkije de straat op gaan heeft misschien wel zin. Maar hier in Nederland? Wat gaat dat uithalen?” Hij hield de media liever thuis in de gaten en is ook benieuwd naar de ontwikkelingen, omdat hij en zijn gezin vakantieplannen hebben voor Turkije: volgende week wil hij vertrekken.

De coupe lijkt inmiddels bezworen, vooral omdat de Turken massaal de straat opgingen, overal in Turkije. De coupeplegers bleken tegen dat massale protest geen weerwoord te hebben. Erdogans populariteit leek er vooral mee bewezen te zijn.

Onze Turkse zegsman legt overigens een relatie tussen de arrestaties onder journalisten en de staatsgreep, waarvan gezegd wordt dat die door Erdogans opponent Gul

Meer foto's