pompdagen heino op de duurzame toer

Het lijkt een mooie stunt van de organisatie in het kader van het 30-jarig bestaan van de Pompdagen en dat is het natuurlijk ook. Maar de komst van de solar-auto, mede mogelijk gemaakt door deelnemer Erwin Mulder uit Wijthmen, moet in een breder perspectief worden geplaatst. Het is één van de acties waarmee de Stichting Duurzaam Heino aandacht wil vragen voor duurzaamheid. “We willen dit jaar het balletje aan het rollen krijgen en hopelijk kunnen we het in de komende jaren uitbouwen”, aldus bestuurslid Kees Boekel.

Een andere bijzondere actie is de rode draad van deze jubileumeditie. Tijdens het dorpsfeest moet in de Hof van Rakhorst (gemeentetuin) een kunstwerk van plastic bekertjes ontstaan. Het ontwerp wordt momenteel vervaardigd door de lokale kunstenaars Marije Steenbergen en José Reuvekamp. Daarmee slaat de Stichting Duurzaam Heino twee vliegen in één klap: er is aandacht voor het afvalprobleem en je laat zien wat de mogelijkheden zijn van hergebruik.

“Op deze manier willen we de bewustwording op een creatieve manier stimuleren”, vertelt Boekel die verwacht dat er een brede stroming gaat ontstaan om de Pompdagen in de komende jaren nog duurzamer te maken. Misschien groeit het zelfs wel uit tot het duurzaamste dorpsfeest van Salland. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.