poll snoep in sobere verpakking

Plus zegt zich ernstig zorgen te maken om het feit dat één op de zeven Nederlandse kinderen jonger dan 13 jaar overgewicht heeft. De supermarkt wil bijdragen aan een oplossing en kiest daarom voor sobere huismerkverpakkingen. Promotie van de ongezonde snacks en drankjes zou volgens Plus namelijk een belangrijk oorzaak van het kwaad zijn.

Anderzijds gaat de Plus ook verpakkingen van gezonde items aantrekkelijker maken. Ook leveranciers worden aangemoedigd de wijzigingen door te voeren.

De vraag is natuurlijk: gaat dit werken? En moeten andere supermarkten dit beleid over gaan nemen? Voorstanders laten op social media al volop weten dat dit een mooie stap in de goede richting is. Maar er is ook kritiek, met name dat het een maatregel ‘voor de bühne’ zou zijn.

Wij zijn benieuwd hoe onze lezers daar over denken. Daarom luidt de stelling van de poll deze week: ‘Snoepverpakkingen moeten overal sober worden’.

Toilet

Afgelopen week stond de poll in het teken van openbare toiletten. Die zouden allemaal genderneutraal moeten worden in navolging van het stadhuis in Utrecht, stelden we. Daar bleek weinig animo voor.

Maak alle openbare toiletten genderneutraal

Eens 20%
Oneens 80%

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.