politie raalte vindt hulpeloze oude vrouw in woning

“Wij worden dan ook regelmatig gebeld voor hulp wanneer medewerkers bij een cliënt voor de deur staan en er niet wordt opengedaan”, laat de politie weten. Dat heeft te maken met het feit dat de politie wettelijke mogelijkheden heeft om toch naar binnen te gaan. Thuiszorg heeft dat niet.

Aangezien de voordeur van de betreffende woning in Raalte solide was en slechts met het nodige breek- of boorwerk konworden geopend, besloten de agenten een ladder te lenen van een medewerker van de woningbouwvereniging. Via het balkon werd de woning met minimale schade betreden.

“En dan rijst de vraag: wat treffen we aan? In dit geval een hulpeloze oude dame die met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd.” Hoe de situatie was afgelopen als thuiszorg niet de politie had gebeld om de woning te kunnen betreden, laat zich raden.

“Soms treffen we helaas overleden personen aan. Voor iedereen die in de thuiszorg werkt en ook voor ons altijd nare ervaringen. Daarom ons advies aan al die duizenden medewerkers in de thuiszorg: komt u bij een cliënt/cliënte en wijkt het beeld of wijken de omstandigheden af van de dagelijkse gang van zaken? Aarzel dan niet. Bel 112.  Wij helpen altijd in dit soort zaken en komen altijd binnen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.