pensionado waar is dat feestje

Al snel was dit niet meer genoeg. Er werd zelfs een feestcommissie in het leven geroepen. Zo stond er een tent midden op straat, kwam er een bierpomp en aten we zelfgemaakte salades. Daarna werd de culinaire huisvlijt vervangen door gerechten van een cateraar. De professionele muziekinstallatie deed zijn intrede en de drank zorgde voor een losse stemming.

Maar het kon nog beter, nog mooier. De programmamakers zorgden voor een kinderprogramma en ’s avonds konden de volwassenen aan de bak voor een speurtocht of fietstocht of spelletjes maar daarna ging men lekker eten en natuurlijk wederom liters bier drinken.

De laatste stap was om het niet meer in de straat/buurt te laten plaatsvinden. Alle buren moesten of je nou wilde of niet, mee naar een activiteit in de regio en daarna was er wel ergens een buffet met allerlei lekkers.

Geef mij maar het straatfeest van het eerste uur. Lekker ongedwongen bijpraten met de buren. Proost!

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.