ook salland in de ban van pokemon hype

Het nieuwe spel, genaamd PokémonGO, is een regelrechte hype. Hoewel het spel in Nederland officieel nog niet eens uit is, hebben velen het via wat omwegen toch al op hun telefoon weten te krijgen. Het levert bijzondere situaties op.

Lopen
De spelers van het spel moeten namelijk daadwerkelijk op pad om Pokémon te vinden. Het spelletje werkt via het GPS-systeem en de camera in de telefoons. De Pokémon verschijnen vervolgens op het telefoonscherm in de straat. Dat gebeurt niet overal, dus de spelers moeten geregeld weer een stukje lopen.

Ook zijn er special stops waar de spelers zich verzamelen om te spelen. Die stops kunnen echter pas worden ‘geopend’ door spelers van een bepaald level. Zodra een stop openbaar wordt gemaakt, moet je vooral even blijven staan om te kijken wat er gebeurt. Uit alle windstreken komen dan namelijk Pokémon-jagers naar de specifieke plek om er te spelen.

Gevaar
Hoewel de jeugd veel plezier beleeft aan het spel, heeft het ook een keerzijde. Echt goed opletten terwijl ze met hun neus op het telefoonscherm over straat lopen is er namelijk niet altijd bij. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Zo werden in Hattem al mensen van het spoor gehaald en gebeurden er al diverse ongelukken in het verkeer door Pokémon-spelers. Oppassen dus!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.