onze man recupereren of vol aan de bak in de tijdrit

Na de spetterende Ventoux-etappe van gisteren kunnen ook de volgers even bijkomen; rustig renner voor renner bekijken. Voor de meeste renners een relatieve rustdag: wie geen echte tijdritspecialist is of hoog in het klassement staat kan even recupereren.

Voor ons Nederlanders ligt de focus uiteraard op Tom Dumoulin. Kan hij na z’n eerste etappe-overwinning in de Tour ook deze tijdrit binnenhalen? Voor Onze Man is hij de favoriet.

Z’n grootste concurrenten zijn op papier (en op de komende Olympische tijdrit) Tony Martin en Fabian Cancellara. Maar vlak ook de kopmannen voor het algemeen klassement niet uit: Froome zal na de chaos op de Mont Ventoux een en ander willen rechtzetten. Ook andere toppers kunnen ook een goede tijdrit neerzetten, zeker op dit niet bepaald vlakke parcours.

We beginnen met een klim van 7 km, dan licht golvend 16 km op een hoogvlakte gevolgd door 2 km afdalen. Na 10 vlakke kilometers volgt op het eind nog een klim van 3 km.

Onze Man ziet andere Nederlanders niet echt hoog eindigen, al kunnen Wilco Kelderman en Stef Clement een goede tijdrit afleveren.

Dark horses? Onze Man wil nog even Bodnar, Rohan Dennis en Zakarin noemen.

En verder wijst Onze Man graag op de prachtige entourage van de Gorges de l’Ardeche: de misschien mindere spanning van de tijdrit wordt meer dan goed gemaakt door de ongetwijfeld prachtige beelden van de Franse televisie. De laatste kilometers lopen door de gorges met als finish het mooie Vallon Pont d’Arc.

Genieten dus!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.