onze man ontsnapping

We passeren richting finishplaats Villars-les-Dombes het bekende Lyon aan de oostkant en eindigen in het departement Ain. Verder kan Onze Man weinig vertellen over het finishplaatsje, of het moest zijn dat er een gerenommeerd Parc des Oiseaux is. Wellicht een extra motivatie voor de vreemde vogels van het peloton?

Even serieus verder over deze Tour:

We hebben al in een aantal etappes gezien dat er zeker ook kans is op een succesvolle ontsnapping. Dit parcours leent zich zeker voor een poging. Er zijn nog verschillende ploegen zonder overwinning; zij gaan zeker wat proberen.

Zo’n ontsnapping is een aparte belevenis: om mee te zijn moet je vaak herhaaldelijk mee-demarreren voordat het peloton akkoord gaat en een groep de zegen krijgt. En om dan nog te winnen, moet je kunnen linkeballen: “Eerst het bordje van de ander leeg-eten”, zei Henny Kuiper al. Een beetje toneelspelen hoort daar zeker bij.

Bij CRT kunnen ze er ook wat van, zo vertelt Onze Man: wie op de Holterberg wil scoren, zorgt er wel voor niet te vroeg op kop te geraken: de beslissende demarrage komt meestal pas op 100 m. voor het hoogste punt.

Heb je de goede benen, heb je een antwoord op de beslissende demarrage en het onontbeerlijke geluk, dan kun je gaan voor de zege.

Zo gaat het vast ook in Villars-les-Dombes. Onze Man gokt op André Greipel (bij een pelotonsprint) of Tony Gallopin (ontsnapping).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.