onze man nog een paar smerige puisten

Zelfs vandaag op de voorlaatste dag van de Tour staat er nog een parcours te wachten met maar liefst 4 beklimmingen. Een van de 2e categorie, 2 van de 1e categorie en op 12 km voor de meet de allerlaatste klim van de Tour 2016 van de horse categorie. De laatste 12 km is dus een afdaling en een hele gevaarlijke, het laatste moment om nog aan te vallen of aangevallen te worden. In gedachten ziet Onze Man Chris Froome in zijn spectaculaire afdalingshouding, met zijn neus voorbij de as van zijn voorwiel en met zijn edele delen op de stang, waarbij hij ook nog in zeer hoog tempo mee trapt. Zou hij vanwege deze laatste afdaling speciaal getraind hebben om bergaf het verschil te kunnen maken? Zou hij bang zijn om net als vorig jaar te kraken op de allerlaatste klim?

Morzine is met veertien aankomsten een van de bekende pleisterplaatsen van de Tour. In 1988 ging de zege naar de Colombiaan Fabio Parra. Samen met zijn landgenoot Luis Herrera zette Parra, die vanwege zijn slungelige voorkomen de Aap werd genoemd, Colombia in de jaren tachtig op de mondiale wielerkaart.

Zouden er nog renners zijn die deze rit aangekruist hebben om nog iets uit de hoge hoed te toveren? Je zou zeggen dat na bijna 3 weken Tour is het nekkie er wel af. Of zouden ze daar bij Movistar nog anders over denken?

Onze Man reed ooit de Col de la Colombiere, een klim van 11,7 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,8%. Een goed lopende klim in een prachtig landschap. Op het moment dat je denkt dat je de top hebt bereikt, komt er nog een muurtje op je af tijdens de laatste 500 meter. Gelukkig blijft het schelden achterwege wanneer je flink achter de adem zit. Het zijn nog een paar smerige puisten waar ze vandaag overheen moeten.

En Bou, weet hij zich terug te vechten op het podium na de zwarte dag van gisteren? Of komt hij in het rijtje Nederlanders die het op het laatst net niet meer weten te volbrengen?

Ik denk dat Wout alle klassementsrenners weet te beteugelen met zijn straffe tempo bergop.

Het werk voor Wout zit er dan op, de meesterknecht van Froomie, hij heeft voor hem volledig zijn ballen afgedraaid!! De champagne is voor Chris!! Maar wie wordt de linker en de rechter buurman op ’t podium?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.