Home / archiefcentraal / onze man lekkere loper

onze man lekkere loper

Na een klinkende overwinning van Mark Cavendisch in de massaspurt in Montauban, kijkt Onze Man reikhalzend uit naar de etappe van vandaag. Een etappe van 162 kilometer door het prachtige landschap van de Haute Garonne naar de bergen van de Pyreneeën. De eerste echte dag voor de berggeiten van het peloton.

Onze Man verwacht niet dat in deze etappe de klassementsrenners al uit hun kot zullen komen, heel misschien steken ze voorzichtig even hun neus aan het venster. De ploegen gaan elkaar rustig aftasten. Wie is er sterk, waar kraakt het wellicht toch een beetje?

Vandaag draait het allemaal om de beklimming van de Col d’Aspin, een klim van 12 kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 6.5%. Een dergelijke klim, vertelt Onze Man, wordt in het wielerjargon ook wel een “lekkere loper” genoemd. In Salland hebben we dergelijke klimmen helaas niet. Hier hebben de mannen van CRT dan ook meer oog voor lekkere loopsters, het liefst in een mooi strak pakje van onze sponsor Vital. Zitten ze allemaal achterstevoren op de fiets.

In de Tour zijn er ondertussen al een paar klimmers die, misschien zelfs wel bewust, achterstand hebben opgelopen in het algemeen klassement. Onze Man noemt Zakarin, Majka, Teklehaymanot. Zij vormen geen bedreiging voor de Gele Trui en mogen vandaag misschien voor eigen succes gaan op de flanken van de Col d’Aspin. Staat Wout Poels daar ook niet ergens tussen….? 

 

 

 

 

Lees ook

Tienduizenden bloembollen gepoot in Raalte en Olst-Wijhe

RAALTE/OLST/WIJHE – Afgelopen vrijdag en zaterdag werden overal in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe bloembollen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.