onze man lek

Afgelopen zaterdag verloor Wilco Kelderman zijn voorband tijdens een afdaling. Een teamgenoot wilde meteen zijn wiel aan zijn kopman afstaan. Wilco kreeg echter al snel een nieuwe fiets aangereikt van zijn mecanicien. Zijn dienstbare ploeggenoot verbouwereerd achterlatend.

Hoe anders gaat dat bij CRT. Bij mijn weten heeft een CRT-er nog nooit zijn wiel afgestaan aan zijn ploeggenoot. Een ploegleiderswagen met reservefietsen hebben wij ook niet. Onze man van CRT roept gewoon keihard: “LEK !!!” en iedereen knijpt in de remmen.

Dan volgt er een standaard ritueel. Het “slachtoffer” haalt het wiel uit zijn fiets en 1 of 2 handige ploeggenoten helpen met het wisselen van de band. De rest van de ploeg gaat ouwehoeren of een banaan eten. Dan moet er nog lucht in de band. Liefst ietsje meer dan 6 bar. Platellani heeft meestal CO2 patronen bij zich. Maar dat levert zelden het gewenste resultaat op. Wel veel gesis, een gaswolkje en bevroren vingers. Dat wordt dus ouderwets pompen. “Doe maar niet te hard hoor, straks rijdt hij nog bij ons weg”.

La Montagne

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.