onze man klimtijdrit

Vandaag een klimtijdrit van 17 km van Sallanches naarMegève. Voor ons Nederlanders heeft Sallanches een magische “wieler”klank. Met name de ouderen onder ons zullen zich nog wel herinneren dat in 1965 Jan Janssen daar wereldkampioen werd. Maar ook voor de Fransen is in Sallanches wielerhistorie geschreven: in 1980 werd Bernard Hinault daar op een imponerende wijze wereldkampioen, met een voorsprong van 1 minuut op nummer twee en 4 minuten op nummer 3. In het parcours in 1980 lag de Côte de Domancy, die vandaag ook in de klimtijdrit ligt. Op die klim maakte Bernard Hinault destijds het verschil.

Wij Nederlanders hebben niet zoveel op met klimtijdritten. Alleen Zoetemelk,  Breukink en Rooks hebben een klimtijdrit in de Tour gewonnen. Dus voor Bouke een uitgelezen kans om in de voetsporen van deze legendarische renners te treden en zijn podium plek veilig te stellen, want meer zit er waarschijnlijk niet in.

Ook Onze Man heeft een keer meegedaan aan een klimtijdrit, althans een tijdrit waarin een stukje geklommen moest worden. Dat was op de Holterberg. Het ging als volgt: Een ploeggenoot van Onze Man deed daar een aantal jaren geleden mee aan een tijdrit, die door z’n werkgever werd georganiseerd. Om een goede tijd neer te zetten had hij onze gehele dinsdagavondploeg  gecharterd, die halverwege aanhaakte. Wij maakten er een ploegentijdrit van tot een kilometer voor de finish en daarna moest hij het alleen doen. Hij had de snelste tijd, maar hij viel door de mand en werd gediskwalificeerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.