onze man geen meter vlak

Wanneer we naar het hoogteprofiel van deze etappe kijken, zien we dat onze man gelijk heeft. Er staat de renners vanaf de start een loodzware koers te wachten. Vanuit de start moeten ze  direct acht en een halve kilometer klimmen en na drie cols sluiten ze af met een aankomst bergop. Onze man kijkt alvast vooruit: “De tijdrit van gisteren werd schitterend gewonnen door Christopher Froome. Hoewel ook de Nederlanders Dumoulin, Mollema en Clement goed presteerden. Na zo’n zware tijdrit is de vraag hoe het met de favorieten gaat in deze etappe en de tweede zware Alpenetappe op rij van morgen. Vandaag en morgen wordt de Tour beslist, hoor.” Onze Man lacht en vervolgt: “en zondag ‘wandelen’ we honderddertien kilometer met een compleet peloton naar Parijs en kunnen de sprinters nog een keer vlammen.”

Onze Man heeft ook nog wel een anekdote over deze omgeving: “Toen we hier met een groep vrienden bivakkeerden om met elkaar te fietsen hadden we een prachtig, luxieus huis geboekt. Groot, sfeervol, met een mooie grote tuin en met zelfs een bubbelbad en een sauna in deze tuin. Iedereen was enthousiast toen we boekten, maar op één ding hadden we niet gelet: het huis lag tussen de twee- en driehonderd meter boven Albertville! Ha ha, wat hebben we gefoeterd als we elke dag na een zware rit de klim naar huis weer moesten maken… De jaren daarna dat we met elkaar gingen fietsen hebben we die fout niet weer gemaakt en werd ook de hoogte van ons onderkomen gecheckt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.