Home / archiefcentraal / onze man dikke poten en pap in de benen

onze man dikke poten en pap in de benen

Vandaag, na de rustdag wordt er in Bern, woonplaats van Cancellara, gestart en rijdt de tourkaravaan door Zwitserland naar Finhaut-Emousson bij de Franse grens, waar boven op de stuwdam de finish ligt.

De finish is ook dit keer bergop. Onze Man kent het gevoel in de benen van het beklimmen van een berg na een dag rust: “Dikke Poten” en “Pap in de Benen”. Gelukkig begint in tegenstelling tot vorige week de etappe met 65 redelijk vlakke kilometers. Dit betekent dat de benen voordat de beklimmingen beginnen goed los gefietst kunnen worden. Na deze aanloop moeten de renners twee bergen van de derde categorie beklimmen met daarna een lange afdeling naar het Rhônedal.  

Daarna kan de strijd ontbranden, want dan komt het zwaarste gedeelte van de etappe, in 35 km moet er twee cols beklommen worden, 1 van de eerste en 1 van de hors categorie, met er tussen een korte afdaling. Vooral de laatste klim is stijl: stukken van 13% , daar zullen de klassementrenners elkaar het leven moeilijk gaan maken.

Onze Man gokt erop dat een kopgroep voor de finish teruggepakt gaat worden, zodat de klassementsrenners om de etappezege kunnen gaan. Als Bouke dan geen “Pap” meer in de benen heeft kan hij zijn gram gaan halen na de klucht op de Mont Ventoux en de etappe winnen en tijd terugpakken op de “robot” Froome en de “kleine Columbiaan” Quintana.

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.