onze man de tour stopt nooit of toch wel

De Tour is onvoorspelbaar en zit vol verrassingen, maar één ding is zeker, de finish ligt in Parijs. Daar krijgt het talrijke publiek gegarandeerd weer een prachtige massasprint voorgeschoteld op de Champ-Elysee. Dat wordt de laatste kans voor Dylan Groenewegen, als hij dat toch waar zou kunnen maken?! Dat zou de Tour voor LottoNL-Jumbo in één keer helemaal goed maken.

De kaarten voor het podium zijn gisteren al volledig geschud. Een dikke pluim voor heel Team Sky! En Wout, … hij was er altijd wanneer hij er moest zijn. Wat een enorme betrouwbare meesterknecht!!

Maar waarom wordt er eigenlijk nooit aangevallen op de laatste etappedag?

Onze man informeerde bij een betrouwbare bron die menigmaal de Tour heeft verreden en zelfs 2 etappes won; hoe zit dat?

Natuurlijk moet het publiek in Parijs getrakteerd worden op een prachtige massasprint. Maar er gaan ook geruchten dat wanneer een renner toch in de aanval gaat dat hij keihard zal worden gepakt op een gevoelige plaats. Daarbij denkt Onze Man aan de schijnaanval van Chris Froom, stel dat hij dat opnieuw gaat doen? Maar waarschijnlijk zal niemand zich daaraan wagen.

Onze Man heeft wel eens op de Champ-Elysee gewandeld en stelde zich voor hoe speciaal het voor een renner moet zijn om 3 weken Tour uitgereden te hebben en dan nog één keer volle bak te rijden rond de Arc de Triomphe om daarna helemaal stuk en overladen met emoties in de armen van je geliefde te vallen. Wat voor een gevoel zal dat zijn …?

Wat hebben we geleerd van deze Tour? Opnieuw bleek dat een aerodynamische houding erg veel voordeel oplevert en dat het rijden op wattage een must is. Reden genoeg voor Onze Man om aandacht te gaan besteden aan zijn eigen fietshouding, niet zoals Froomie dat deed, maar meer zoals de stylist Tom Dumoulin dat liet zien. Voor het trainen op wattage stapt hij op de Stages Cycling bij Vital Centre.

De Tour stopt nooit, of toch wel? Morgen is het opeens voorbij en kukelen we wellicht met vele fietsliefhebbers in het zwarte Tourgat. Gelukkig hebben we de prachtige beelden nog.

Over 16 dagen, op 10 augustus wordt de individuele tijdrit voor mannen verreden. Wanneer we nu met z’n allen duimen voor Tom, dan lukt het wellicht toch nog dat hij voor GOUD kan gaan!

De grote vraag van vandaag is natuurlijk, welk wiel pakt Dylan …

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.